Meditatiemat

Waarom een meditatiemat gebruiken?

Een meditatiemat, ook wel bekend als Zabuton, is een belangrijk onderdeel tijdens veel meditatieoefeningen. De juiste meditatiemat vormt de perfecte combinatie van comfort en ondersteuning tijdens het (langdurig) mediteren.

Tijdens het mediteren zit je vaak langdurig in dezelfde houding. Met de juiste zabuton zorg je ervoor dat je meer uit onder andere zitmeditatie kunt halen. De zabuton zorgt voor een stukje comfort. Zo raken je kniëen de harde ondergrond niet en zit je net even iets fijner. Dit maakt jouw sessie beter vol te houden. Ook vormt de zabuton een betere ondersteuning voor de enkels.

Daarnaast is een meditatiemat een goede manier om jouw persoonlijke meditatieplek te definiëren. Door een meditatiemat op een goede plek in huis te plaatsen creëer je heel duidelijk en gemakkelijk jouw eigen spirituele ruimte. Het is voor iedereen duidelijk dat deze plek jouw plek is om te mediteren.

De meditatiemat is niet meer weg te denken uit de wereld van meditatie. Uit de praktijk is gebleken dat mensen die regelmatig mediteren het comfort van de zabuton zeer waarderen. Hierdoor is de meditatiemat in veel zendo's de basis voor elke sessie. Ook mensen die thuis mediteren hebben vaak een meditatiemat in combinatie met een meditatiekussen of bankje.

Meditatiemat kopen bij Meditatietools

Meditatietools biedt verschillende matten aan, zodat er altijd een zabuton is die voldoet aan jouw wensen en persoonlijke voorkeuren. Daarnaast is een de zabuton in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Daarnaast hebben we ook een zabuton die eenvoudig op te vouwen is. De meditatiemat is gemakkelijk en snel op te rollen zodat je deze overal mee naartoe nemen. Zo kun je jouw eigen zabuton meenemen op reis of naar de studio.

Heb je nog hulp nodig bij de keuze voor een zabuton? Of wil je graag een meditatiemat combineren met een kussen of bankje? Bekijk dan ons volledige assortiment. We hebben ook een Meditatiegids beschikbaar. Aarzel niet om contact met ons op te nemen indien je nog vragen hebt, we helpen graag!

De juiste meditatiemat vormt de perfecte combinatie van comfort en ondersteuning tijdens het mediteren.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »