Meditatiekussen Chakra

Geen producten gevonden...

Welk Meditatiekussen chakra moet ik kiezen?

Door te kiezen voor een bepaald meditatiekussen chakra kan dit helpen om je te focussen op gebied waaraan je graag zou willen werken.

Aanvullende informatie Meditatiekussen Chakra ’s:

Chakra betekent in de kundalini yoga in het Sanskriet “wiel” of “cirkel” en symboliseren de
7 belangrijkste energiepunten in ons lichaam. Dit zijn de plekken waar onze levensenergie en levenskracht (ook wel prana genoemd) zich bevindt. Dit is de energie die in al het leven op deze aarde doordringt. De 7 chakra’s zijn 7 energiepunten die lopen van je stuitje tot aan je kruin.

Een Chakra meditatie is een mooie techniek om je energiepunten te openen zodat de energie kan stromen.

Hieronder benoemen we de namen (Sanskriet), de kleuren en de betekenis van de 7 chakra’s:

  • Wortel of basis (Muladhara). Deze chakra ligt ter hoogte van het stuitje. De basis chakra heeft de kleur roodbruin. Deze staat voor instinct, geaard zijn, overleven en veiligheid.
  • Sacraal (Swadishthana). Gelegen in je onderbuik tussen je heupen. De kleur voor deze chakra is oranje. Deze chakra staat voor emotie, levendig, gepassioneerd, intimiteit en sexualiteit.
  • Navel of Solar Plexus (Manipura). Deze chakra ligt ter hoogte van je navel. Deze heeft de kleur geel. Deze  staat voor macht, controle en zelfwaardering. Deze staat ook wel bekend als de zonnevlecht.
  • Hart (Anahata). Gelegen ter hoogte van je hart. De kleur voor het hart chakra is groen. Het hart chakra staat voor liefde, vriendelijkheid, genegenheid en harmonieuze relaties. Deze verbindt de onderste drie chakra’s met de bovenste drie chakra’s.
  • Keel (Vishuddha). Deze chakra zit op plaats van de keel en de kleur is blauw. Deze chakra staat voor het kunnen uiten van jezelf en geeft aan wat er allemaal in je omgaat.
  • Hoofd of derde oog (Ajna). Deze chakra zit net onder je voorhoofd tussen je twee ogen. Het is het bekende derde oog. De kleur is indigo. Deze staat voor inzicht, intuïtie, fantaseren en visualisatie.
  • Kruin (Sahasrara). Dit is de chakra die boven op je hoofd zit (fontanel). De kruin chakra is de chakra die alle anderen controleert. De kruin is violet gekleurd. Deze staat voor wijsheid en één zijn met jezelf en de wereld.

Elke chakra is van invloed op bepaalde emoties en lichaamfuncties. Als het goed is staan alle chakra’s open zijn en zijn ze allemaal gelijk actief. In de meeste gevallen is dit niet zo. Hierdoor kunnen de deze niet voldoende functioneren waardoor er blokkades kunnen ontstaan en de energie niet goed kan doorstromen. Als een aantal chakra’s niet goed functioneren, zullen de andere over actief worden waardoor er een onbalans zal ontstaan. Een chakra meditatie kan je helpen om je energie weer in balans te brengen.

In de ideale situatie, als alle chakra’s actief en in balans zijn, behoort het bereiken van verlichting tot de mogelijkheden en ben je in staat om een evenwichtig en tevreden leven te leiden.

Een chakra meditatiekussen kopen

Een meditatiekussen uit de chakra serie kan je helpen bij het focussen op een bepaald gebied waar je graag aandacht aan wenst te geven. Een belangrijk punt ten aanzien van comfortabel zittend mediteren is het volgende. De meeste westerse mensen zijn niet gewend om voor een lange tijd op de grond, op een meditatiekussen, of een krukje te zitten. Het is dan logisch dat je een tijd nodig hebt om aan een nieuwe zithouding te wennen. Een Meditatiekussen chakra is multifuctioneel inzetbaar.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »