Welk meditatiekussen kopen?

Het menselijke lichaam is uniek. De meeste mensen hebben daarom ondersteuning nodig bij het vinden van de juiste meditatiehouding en het uitlijnen van hun lichaam.


Het is voor veel mensen de kunst om een goede houding te vinden waarin je langere tijd  en ontspannen kunt zitten mediteren zonder je daarbij ongemakkelijk te voelen. Om langdurig in een meditatie houding te kunnen zitten is het dus van belang om de juiste zithoogte te vinden voor een gelijkmatige verdeling van de druk over de driehoek van zitvlak en knieën. Hieronder bespreken we de verschillende meditatiekussens en meditatiematten die je bij Meditatietools kunt kopen.

Rond meditatiekussen

Rond meditatiekussenDit is het meest verkochte meditatiekussen. Dit kussen is geschikt voor de verschillende zit varianten zoals de lotushouding, de kleermakerszit en de geknielde houding. Het onderscheid tussen de manieren van zitten wordt vaak bepaald door de hoogte van het meditatiekussen. Meditatiekussens zijn bij Meditatietools verkrijgbaar in drie verschillende hoogtes:  10 - 12 cm / 13 - 15 cm en 18 - 20 cm. Een rond meditatiekussen vormt een veilige keuze als je regelmatig een andere houding wilt aannemen. Dit meditatiekussen is bovendien ook multifunctioneel inzetbaar, bijvoorbeeld als voetenbankje of stoeltje voor kinderen aan een lage tafel.

Halve maan of sikkelvormige meditatiekussen

Deze halve maan meditatiekussens zijn bijzonder geschikt voor mensen die graag in een halve Meditatiekussen halve maanlotushouding, een hele lotus-houding of in de kleermakerszit zitten. De vorm en de breedte van dit meditatiekussen heeft als voordeel dat het extra ondersteuning biedt aan het zitvlak en de dijen. Daarnaast is er meer ruimte om je benen dicht onder je lichaam te plaatsen. Een ander pluspunt van een halve maan meditatiekussen is dat het kussen een lichte wig vorm heeft waardoor je bekken automatisch naar voren kantelt. Een maanvormig meditatiekussen begint de laatste tijd steeds populairder te worden.

Meditatiebankje

MeditatiebankjeEen meditatiebankje is in veel verschillende hoogtes en maten verkrijgbaar. In de basis kun je zeer eenvoudige meditatiebankjes krijgen met of zonder inklapbare poten. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in diverse houtsoorten. Het is ook mogelijk om een bankje op maat te laten maken. Meestal is een basismodel (meest gekozen afmeting en hoogte) prima geschikt om mee te beginnen. Een model meditatiebankje waarbij je de poten kunt inklappen is makkelijk en handig als je regelmatig reist.

Meditatiemat (zabuton)

De meditatiemat ook wel zabuton genoemd wordt vaak gebruikt in combinatie met een meditatiekussen of een meditatiebankje.  Door gebruikt te maken van een zabuton zal je meditatie aanzienlijk comfortabeler verlopen.

Een belangrijk voordeel bij het gebruik van een meditatiemat is dat de mat je goed beschermd tegen eenMeditatiemat - zabuton koude vloer. Een tweede voordeel is dat je minder snel last hebt van een slechte doorbloeding in je voeten en enkels. Mensen die regelmatig langere tijd mediteren kunnen het comfort en de bescherming van een meditatiemat bijzonder waarderen.

De meditatiemat vormt een belangrijke ondergrond om langdurig en comfortabel te kunnen zitten. Daarnaast is een meditatiemat een goede manier om jouw persoonlijke meditatieplek te definiëren. Door een meditatiemat op een goede plek in huis te plaatsen creëer je heel duidelijk en gemakkelijk jouw eigen spirituele ruimte. Het is voor iedereen duidelijk dat deze plek jouw plek is om te mediteren.

Conclusie

Door de verschillende kleuren en vormen van de meditatiekussen en een meditatiematten is er voor iedereen oplossing of een mooie combinatie te maken voor vele jaren meditatie plezier. Een kwalitatief goed meditatiekussen zorgt voor een belangrijke basis. Indien je meer informatie wenst over " welk meditatiekussen kopen " kun je ook onze meditatiegids lezen.

Welk meditatiekussen kopen?
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »